Pécs - Összes állás

Nagyjából 0 állásajánlat

Nincs találat!

A keresés nem hozott eredményt, kérlek probálkozz, más szavak megadásával vagy válasz a keresési javaslatok közül.

Keresési javaslatok a terület kibővítésével:
Hasonló keresések, melyekre gyakran kerestek: Keresés listából:
 • Pécs

   Pécs Magyarország egyik legrégibb, műemlékekben is gazdag települése az ország délnyugati szélén, a város délebbi fele sík területen még az északi fele a Mecsek hegység szélén helyezkedik el.

   Pécs talán a Zsolnay-porcelánról vált híressé, így ismerjük, bár szénbányászata, sőrfözdéje is jelentős múltra tekint vissza. Ám az utóbbi 15 évben a város gazdasága jelentősen átalakult, kulturális ipar lépett előtérbe.
   El is nyerte 2010-ben Európa kulturális fővárosa címet.

   Pécsen 5 színház és vagy 20 említésre méltó múzeum található, valamint több különféle kulturális központ.
   Pécs igen sokarcú település, főként Német, Horvát nemzetiségek lakják.

   Közúthálózat tekintetében is fontos város, a megye és az ország fontosabb útjainak gyűjtőpontja. Vasutvonala a főváros felé villamosított. A város tömegközlekedése villamossal és busszal biztosított. A város szélén egy kisebb reptér üzemel.

   Pécs városrészei:
   Belváros, Budai külváros, Diós, Havihegy, Ispitaalja, Piricsizma, Siklósi külváros, Szigeti külváros, Bálics, Csoronika, Deindol, Donátus, Gyükés, Makár, Mecsekoldal, Patacs, Rácváros, Rigóder, Rókusdomb, Szentkút, Szentmiklós, Szkókó, Ürög, Zsebedomb, Mecsekszabolcs, Meszesi lakóövezet, Meszesi lakótelep, Pécsbánya, Balokány, Basamalom, Gyárváros, Tüskésrét, Újhegy, Árpádváros, Északmegyer, Füzes, Kertváros, Málom, Megyer, Nagyárpád, Postavölgy, Hird , Somogy, Vasas, Kovácstelep, Uránváros, Bolgárkert, Fogadó